Utazz megállás nélkül Horvátországba!

A nyár beköszöntével sokan kelünk útra, a kikapcsolódás reményében. Ilyenkor a tengerpartok számítanak favoritnak, ami a kialakult migrációs helyzet miatt idén Horvátországot jelenti sokunknak.

Bizonyára többen tudjuk azt, hogy a horvát tengerpart köves, ezért érdemes gumiszandált csomagolni, illetve szombatonként van turnusváltás, ezért akkor nagyobb autós forgalomra kell számítani. De miért is van itt ennyi fizetőkapu az autópályákon? Hogyan működik a fizetési rendszer?

Horvátországban eltérő autópálya rendszer működik, itt nem matricával váltjuk meg az úthasználati díjat, hanem úgynevezett kapus rendszeren keresztül tudunk fizetni az autópályák használatáért.

A horvát ENC vagyis az elektronikus útdíjfizetési rendszert arra találták ki, hogy a horvát autópályákat rendszeresen használó járművek, gyorsan és készpénz használata nélkül tudják használni. Ha nem akarsz várakozni minden egyes kapunál, akkor összeggel feltöltött ENC készülék segítségével szinte megállás nélkül veheted igénybe a horvát autópályákat.

Ezzel a készülékkel el lehet kerülni a sorbaállást a kapuknál, így utazásunk stressz mentes és gyorsabb lesz. Kevesen tudják, hogy a rendszer bárki számára elérhető, a készülékek illetve feltöltő kártyák elérhetőek a www.megallasnelkul.hu weboldalon!

Kattintson ide az ENC készülék megvásárlásához!

Itt a nyári szezonban rendszeresen torlódásokra kell számítani

ENC cikk kép2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.