Koppenhágai Repülőtérről a Mauritiusi kikötőig

Akár egy egzotikus utazás kezdő és végpontja is lehetne ez a két helység.

Bizonyára kevesen gondolják, hogy mi a közös bennük: tulajdonosuk a Marquard & Bahls, akinek leányvállalata a Mabanaft Hungary Kft. Magyarországon is sikeresen működik. Na de lássuk a részleteket.

A Koppenhágai Repülőtéren korábban a Shell üzemeltetett kerozin raktárt, amit a közelmúltban az Oiltanking GmbH vásárolt meg. Ezzel a cég már 23 országban van jelen a világ több kontinensén. Ennek a raktárnak a megszerzésével az Oiltanking tovább növelte befolyását, mint a világ egyik vezető reptéri kerozin tároló szolgáltatója. Mivel a tároló évek óta használaton kívül volt, így azt csak a felújítást követően tudták újraindítani. A bővítési munkálatokat követően 73.000 m3 tároló kapacitást hoztak létre.

prøvestenen
Prøvestenen szigete: Koppenháza repülőtere
oiltanking
Oil Tanking tároló tartályok

Álmunkban sem gondolnánk, hogy a festői Mauritiuson más is van a fehér homokon és a pálmafákon kívül: A Bomin Group (a Mabanaft GmBH & Co. KG leányvállalata) már 40 éve aktív szereplője a kikötői üzemanyag tároló szektornak, aki komoly munkálatokban kezdett Port Louisban. 2008-ban épült MT Hakkasan névre keresztelt modern kéthéjazatú bunker uszály használatával fogja ellátni a kikötőt minőségi termékekkel, illetve terjeszkedésével és fejlesztésével komoly stratégiai helyzetbe kerül a kikötő. Port Louis az egyetlen hivatalos ki és bejárata a tengeri hajóknak Mauritiuson, a sziget a világ egyik legnagyobb kereskedelmi útvonalával szomszédos. Szóval aki van olyan szerencsés, és a fövenyről látja a Hakkasan uszályt, az tudni fogja, hogy ott éppen olajat szállítanak és tárolnak ki egyéb hajók részére.

xportlouis_300_7732.jpg.pagespeed.ic.SMsZrsnLuz
Port Louis kikötő
mauritius-island
Mauritius

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.