Brutális üzemanyagár emelés!

A nagy karácsonyi készülődésben keveseknek tűnt fel, hogy újra magasra emelkedtek az üzemanyagárak. Ez egyébként nem is baj, jobb ha azon gondolkodunk, hogy mi legyen a menü, vagy mit hozzon a Jézuska. De azért számolgassunk egy kicsit:

ddbaa93e758923438661b18cf0428cb8

November 18-tól minden héten, két alkalommal emelkedik a benzin és gázolaj ára. Mivel az emelés mértéke alkalmanként 3-5 forint, így a média figyelmét sem ragadja meg annyira, fontosabb most a Vörösmarty téri karácsonyi vásár drága harapnivalói, vagy, hogy szüntessük meg az óraátállítást vagy sem.

Viszont az elmúlt három hétben a benzin ára bruttó 23 forinttal emelkedett, míg a gázolaj ára bruttó 24 forinttal! December 9-től pedig az átlagárak már a következők szerint alakulnak: 1 liter benzint 357 forintos átlagáron tankolhatunk, míg a gázolaj átlagára 371 forintra emelkedik.

Nyilván most senki sem fogja letenni az autóját, hiszen a pontyot a halászlébe meg kell venni, a rokonokat Karácsonykor meg kell látogatni. De ha ez a tendencia marad – már pedig úgy tűnik -, akkor az új évet jelentősen magasabb üzemanyagárakkal kezdjük, ami akkor talán már észrevehetőbb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.